Aktuel Adam

Menu
  • A101 Aktüel
  • Bim Aktüel
  • Şok Aktüel
  • Tedi Aktüel
  • Hakmar Aktüel
Ana Sayfa
Haberler
Dünya
Aktivistler Berlin’de Eylemlere Başladı!
Dünya

Aktivistler Berlin’de Eylemlere Başladı!

Almanya Hükümeti tarafından iklim politikalarıyla ilgili alınan kararları eleştirmek için bir araya gelen aktivistler, başkent Berlin’de birçok caddeyi araç trafiğine kapatarak protesto yürüyüşleri gerçekleştirdiler. Sabahın erken saatlerinde gösterilere başlayan grup Berlin’in işlek bölgelerinden olan Potsdamerplatz Meydanı’nı doldurdu ve trafiğin aksamasına sebep oldu. Bunun yanında Berlin Zafer Anıtı istikametindeki 5 caddede de yine eylemciler tarafından gösteriler düzenlendi.
Grubun resmi twitter hesabında da yapılan eylemlere ilişkin açıklamalar yapıldı. Barışçıl olarak bir abluka hareketi başlattıklarını duyuran grup iklim politikalarının doğru üretilememesi sebebiyle geleceklerinin tehlikede olduklarını ve bunun için sessiz kalamayacakları belirtti.

Hükümetler doğru politikalar üretmeliler

Yok oluş İsyanı grubu geçtiğimiz sene kuruldu ve tüm dünya çapında örgütlenerek büyük bir güç haline geldi. Kurulduğu günden bu yana ise birçok önemli merkezde gösteriler yaptılar. Bunlar arasında Hollanda, İngiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya bulunuyor. Bu sabahtan itibaren gösteriye başladıkları Berlin şehrinde de protestoların 2 hafta süreceği belirtildi.
Toplamda dünya çapında 60 ülkede gösteri yapmayı planlayan Yokoluş İsyanı aktivistleri, ilk olarak kuruldukları Londra’da gösteri yapmış ve birçok üyesinin gözaltına alınması sonrasında dünya çapında bir üne kavuşarak büyümüştü. İklim sorunlarının çözümüne dair hükümetlerin doğru politikalar üretmesini ve doğru bilgilendirme yapmasını isteyen aktivistler, karbon salınımının sıfırlanması için yasal düzenlemelerin yapılmasını ve silsileler halinde atılacak adımları denetleyecek bir meclisin kurulmasını istiyorlar.


Share
Tweet
Pinterest
Reddit
Önceki Katalog
Sonraki Katalog

İlgili Kataloglar

Türkiye Doğu Akdeniz'de Petrol Çıkartmaya Devam Ediyor!
Doğu Akdeniz’de 4 sismik arama ve sondaj gemisiyle hidrokarbon aramacılığında …

Türkiye Doğu Akdeniz’de Petrol Çıkartmaya Devam Ediyor!

İki Ülke Arasında Casusluk Polemiği!
Bugün alınan bilgiye göre iki ülke karşı karşıya gelebilir. uzun …

İki Ülke Arasında Casusluk Polemiği!

Yorum Yapın

Cevabı iptal et

En Güncel Makaleler

  • Bim 23 Nisan 2021 Aktüel Kataloğu
    10 Nisan 2021 0
  • A101 22 Nisan 2021 Aktüel Kataloğu
    10 Nisan 2021 0
  • Şok 21 Nisan 2021 Aktüel Kataloğu
    10 Nisan 2021 0
  • A101 17 Nisan 2021 Hafta Sonu Fırsatları
    10 Nisan 2021 0
  • Şok 16 Nisan 2021 Hafta Sonu Fırsatları
    10 Nisan 2021 0

Son Yorumlar

  • A101 17 Ekim 2020 Haftasonu Fırsatları için İSMET ARSLAN
  • Bim 16 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için esra
  • A101 15 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için a
  • A101 15 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için ali
  • Şok 3 Ekim 2020 Haftasonu Fırsatları için Abdullah

Aktuel Adam

Son Dakika İndirim Habercisi
Copyright © 2021 Aktuel Adam
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. (h.ş.)