Aktuel Adam

Menu
  • A101 Aktüel
  • Bim Aktüel
  • Şok Aktüel
  • Tedi Aktüel
  • Hakmar Aktüel
Ana Sayfa
Haberler
Dünya
Ekvador’da Şiddet Olayları Sona Erdi!
Dünya

Ekvador’da Şiddet Olayları Sona Erdi!

Ekvador’da uzun süredir hükümetin veridği parasal destekleri geri çekmesine tepkiler vardı. Sokaklarda binlerce insan kararı protesto ediyor ve hükümet yetkililerinden geri adım atmasını bekliyorlardı. Uzun süren bu duruma hükümet direnemeyerek akaryakıt sübvansiyonlarının kaldırılması kararından vazgeçildiğini duyurdu.

Hükümetin bu adımından sonra yerliler protestoları bırakarak sokaklardan çekildiler. Günlerdir büyük olaylara sahne olan Ekvador’da yaşam yavaş yavaş normale dönerken yerliler tarafından önümüzdeki günlerde hükümet tarafından yeni bir hamle yapılıp yapılmayacağının takip edilmesi bekleniyor. Akaryakıt desteğinin yeniden kesilmesi ya da azaltılması durumunda Ekvador sokaklarında yeniden olayların çıkabileceği belirtiliyor.

Olaylar Hükümetin Akaryakıt Desteğini Kesmesi Açıklaması ile Başlamıştı.

Hükümetin sadece sözlü bir garanti vermekle kalmadığı, yerliler ve hükümet arasında yazılı anlaşma yapıldığı belirtilirken, bu anlaşmaya Birleşmiş Milletler ve kamu kurumlarının da garantörlük görevini üstlenecekleri belirtildi.

Ekvador’da bilindiği üzere Ekim ayının başında Devlet Başkanı Lenin Moreno akaryakıt desteğinin kaldırılacağını açıklamış, ülkedeki protestoların yükselmesi sebebiyle de başkent Quito’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. O günde bu yana süren protestoların sonu bir türlü gelmezken, kamusal alan ve sokaklarda yangın dahil birçok olay meydana gelmiş ve durum baş edilemez bir hal almıştı. Devlet Başkanı Moreno ise bu protestoları çıkaranların uyuşturucu kaçakçıları ve suç çeteleri olduklarını iddaa ederek hedeflerinin kendisini devirmek olduğunu söylemişti.


Share
Tweet
Pinterest
Reddit
Önceki Katalog
Sonraki Katalog

İlgili Kataloglar

Türkiye Doğu Akdeniz'de Petrol Çıkartmaya Devam Ediyor!
Doğu Akdeniz’de 4 sismik arama ve sondaj gemisiyle hidrokarbon aramacılığında …

Türkiye Doğu Akdeniz’de Petrol Çıkartmaya Devam Ediyor!

İki Ülke Arasında Casusluk Polemiği!
Bugün alınan bilgiye göre iki ülke karşı karşıya gelebilir. uzun …

İki Ülke Arasında Casusluk Polemiği!

Yorum Yapın

Cevabı iptal et

En Güncel Makaleler

  • Bim 5 Mart 2021 Aktüel Kataloğu
    19 Şubat 2021 0
  • A101 4 Mart 2021 Aktüel Kataloğu
    19 Şubat 2021 0
  • Şok 3 Mart 2021 Aktüel Kataloğu
    19 Şubat 2021 0
  • A101 27 Şubat 2021 Hafta Sonu Fırsatları
    19 Şubat 2021 0
  • Şok 26 Şubat 2021 Hafta Sonu Fırsatları
    19 Şubat 2021 0

Son Yorumlar

  • A101 17 Ekim 2020 Haftasonu Fırsatları için İSMET ARSLAN
  • Bim 16 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için esra
  • A101 15 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için a
  • A101 15 Ekim 2020 Aktüel Kataloğu için ali
  • Şok 3 Ekim 2020 Haftasonu Fırsatları için Abdullah

Aktuel Adam

Son Dakika İndirim Habercisi
Copyright © 2021 Aktuel Adam
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. (h.ş.)